Onze eerste dagen
Door: Guido en Stefanie
Blijf op de hoogte en volg Stefanie
11 Juli 2013 | Oekraïne, Kryvyy Rih
Nadat we heerlijk hadden uitgeslapen, was het tijd om iets te gaan doen. Om wat dingen te kunnen regelen, moesten we Max zien. Max is het hoofd van de stichting True Hope Ukraine, die werkt onder wezen en andere mensen die hen nodig hebben. Max was die middag bij een rivier met een team, om wat jongeren uit opvanghuizen te ontmoeten, dus ook wij zijn daar heen gegaan. We hebben genoten van Oekraïense hotdogs met veel mayonaise en ketchup en het heerlijk verfrissende water van de rivier. Onze eerste duik hebben we vast gehad!
Gisteren zijn we 's ochtends naar de gehandicapteninstelling geweest die we hopen te gaan bezoeken, om te spreken met de directrice. Er is een andere directrice dan de vorige keren dat Stefanie hier was. Deze directrice staat maar open voor buitenlanders. Na een check van onze medische papieren, bleek dat we nog een stempel te kort komen, dus die wordt nu geregeld. De directrice heeft ons de groep laten zien, die we kunnen gaan bezoeken als onze papieren rond zijn. De kinderen zijn nieuw voor ons, dus daar kunnen we verder nog weinig over vertellen.
's Middags zijn we nog met een team (hetzelfde als bij de rivier) naar het babyweeshuis geweest. Er was helaas maar één groep kinderen buiten, waardoor we als volwassenen in overtal waren. We hebben dus helaas maar weinig kunnen spelen met de kinderen.
Het team waarmee we optrekken, is een Amerikaans team met 7 volwassenen en 5 kinderen. Het is een erg leuk team, waar we ons prettig bij voelen. De kinderen zijn open en enthousiast, en met de volwassenen hebben we ook gezellig contact.
Vandaag zijn we met ze naar een 'camp' geweest. Het is een kostschool die op een buitenlocatie verblijft. Momenteel waren er maar zo'n 30 kinderen/jongeren, omdat de rest op een echt kamp was. We hebben wat spelletjes met ze gedaan en creatieve dingen.
Vanavond gaan we naar de kerk, waar de Amerikanen een groot deel van de dienst zullen invullen.
11 Juli 2013 - 16:28
Wendy:
Gaaf om te lezen Guido en Stefanie, geniet en wees gezegend! -
11 Juli 2013 - 17:59
Tirza:
woehoee, ik hoor het al, jullie gaan gave dingen doen !! -
12 Juli 2013 - 14:55
Ineke Strengholt:
Veel succes en veel plezier !